BOZP
Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci

#Bezpečnostný technik #Vypracovanie dokumentácie
#Audit BOZP #Analýza rizík #OOPP

OPP
Ochrana pred požiarmi

# Technik požiarnej ochrany #Vypracovanie dokumentácie
# Preventívne protipožiarne prehliadky # Hasiace prístroje

Koordinacia BOZP
Koordinácia bezpečnosti na stavenisku

# Koordinátor bezpečnosti na stavenisku # Vypracovanie Plánu BOZP

ŽP
Životné prostredie

#Odpadové hospodárstvo #Ochrana vôd #Ochrana ovzdušia
#Povinnosti výrobcov obalov

PZS
Pracovná zdravotná služba

#Zdravotný dohľad pre zamestnancov #Posudok o riziku #Kategorizácia prác #Prevádzkové poriadky.

MS
Manažérske systémy

#Poradenstvo
#ISO 45001:2018 Systém manažérstva BOZP
#ISO 14001:2015 Systém environmentálneho manažérstva.

Školenie/Kurzy
Školenia / Kurzy

#Školenie BOZP #Školenie OPP #Strojnícke kurzy #Kurzy VZV #Viazačsky preukaz #Žeriavnicky preukaz

e-learning
E-learning

#Moderná metóda vzdelávania Vašich zamestnancov

previous arrow
next arrow

Žeriavnický kurz – získajte doklad na obsluhu žeriavu

Žeriavnický kurz je vašou bránou k získaniu cenných zručností a kvalifikácie, ktoré vám môžu otvoriť dvere k novým pracovným príležitostiam v stavebníctve, logistike alebo priemysle. Tento kurz je určený pre všetkých, ktorí chcú získať teoretické vedomosti a prax, potrebnú na bezpečnú a efektívnu obsluhu žeriavov. Bez ohľadu na to, či ste začiatočník alebo máte skúsenosti s inými stavebnými strojmi, naše školenia vám poskytnú všetko, čo potrebujete.

Naši skúsení inštruktori vás prevedú celým procesom, od teórie až po praktický výcvik v reálnych podmienkach. Po úspešnom absolvovaní kurzu získate doklad na obsluhu zdvíhacích zariadení, ktorý vám otvorí nové možnosti na trhu práce. Staňte sa súčasťou odvetvia, ktoré je neustále v pohybe a začnite svoju novú kariéru vďaka žeriavnickému kurzu.

Zaučíme vás na obsluhu rôznych typov žeriavov, ako sú vežové, portálové, mobilné alebo mostové žeriavy.

veľké zdvíhacie zariadenie (žeriav) v interiéri haly

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Prečo sa zúčastniť žeriavnického kurzu?

Dôvodov, prečo sa zapísať do žeriavnického kurzu v Safen, je hneď niekoľko:

Zvýšenie vašej kvalifikácie

Absolvovaním kurzu získate oficiálnu kvalifikáciu, ktorá je nevyhnutná pre prácu so žeriavmi. Táto kvalifikácia vám otvorí dvere k novým pracovným príležitostiam.

Bezpečnosť na prvom mieste

Žeriav je veľký a silný stroj, ktorý môže byť nebezpečný, ak sa s ním nepracuje správne. Kurz vás naučí všetky bezpečnostné postupy a pravidlá, aby ste mohli bezpečne manipulovať s bremenami.

Doklad na obsluhu zdvíhacích zariadení

Po úspešnom absolvovaní kurzu získate certifikát, ktorý je uznávaný na celom území Slovenska a často aj v zahraničí. Tento dokument preukazuje, že ste kvalifikovaný odborník na obsluhu žeriavu.

muž obsluhuje zdvíhacie zariadenie

Kto by mal absolvovať žeriavnický kurz?

Žeriavnický kurz je ideálny pre tých, ktorí majú záujem pracovať v stavebníctve, logistike, priemysle alebo iných odvetviach, kde sa používajú žeriavy. Je určený aj pre ľudí, ktorí už majú skúsenosti s inými stavebnými strojmi a chcú si rozšíriť svoje zručnosti a kvalifikácie.

Absolvovanie žeriavnického kurzu môže byť začiatkom novej kariéry, alebo posilnením vašej existujúcej kvalifikácie. Ak máte záujem o dynamickú a dobre platenú prácu, tento kurz by mohol byť tým správnym krokom pre vás.

Získajte svoj doklad na obsluhu zdvíhacích zariadení

V Safen.sk vám ponúkame možnosť získať nový doklad o overení odborných vedomostí vydaný revíznym technikom, ako aj obnoviť ten, ktorého platnosť už vypršala. Naše základné školenia sú zamerané na získanie dokladu o overení odborných vedomostí potrebných na bezpečnú obsluhu zdvíhacích zariadení.

Okrem toho poskytujeme aj pravidelné opakované školenia, aby ste si mohli svoje znalosti a kvalifikácie priebežne aktualizovať.

Najväčší záujem evidujeme o školenia na obsluhu rôznych typov žeriavov, ako sú mostové, portálové a konzolové žeriavy.
Ďalej ponúkame školenia na obsluhu pracovných plošín, zvislých posuvných brán, hydraulických rúk a ďalších zariadení.

Podmienky pre účasť na žeriavnickom kurze

Aby ste mohli získať doklad na obsluhu zdvíhacieho zariadenia, stačí byť starší, ako 18 rokov. S nami máte istotu, že získate alebo obnovíte svoj doklad rýchlo, spoľahlivo a podľa aktuálnych legislatívnych požiadaviek.

muž obsluhuje technické zariadenie ovládačom

Na aké typy žeriavov a zdvíhacích zariadení poskytujeme školenia?

Toto sú typy žeriavov a zdvíhacích zariadení, na ktoré si u nás môžete urobiť kurz, zdvíhacie zariadenia podľa vyhlášky 508/2009 Z.z.:

Technické zariadenia zdvíhacie skupiny A:

  • Aa – Žeriavy a zdvíhadlá s motorovým pohonom (elektrickým, hydraulickým) s nosnosťou nad 1 000 kg – Tieto zariadenia sú určené na zdvíhanie a presun ťažkých bremien pomocou motorov.
  • Ab – Pohyblivé pracovné plošiny s motorovým pohonom a výškou zdvihu 1,5 m.

Technické zariadenia zdvíhacie skupiny B:

  • Ba – zariadenie, ktorým je:
    žeriav a zdvíhadlo s motorovým pohonom s nosnosťou do 1 000 kg vrátane a s ľudským pohonom s nosnosťou od 1 000 kg do 5 000 kg vrátane,
    vrátok s motorovým pohonom určený na zdvíhanie bremien.
  • Bf – zvislá posuvná brána s motorovým pohonom s výškou zdvihu nad 2,7 m.

Typy žeriavov všeobecne:

  • Mobilné žeriavy výložníkového typu – Prenosné žeriavy s výložníkom, ktoré sú určené na flexibilné použitie na rôznych miestach.
  • Mostové žeriavy – Veľké žeriavy, ktoré sú určené na presun bremien cez celé pracovné priestory pomocou mostovej konštrukcie.
  • Portálové a konzolové žeriavy – Ďalšie populárne typy žeriavov, ktoré sú využívané v rôznych priemyselných odvetviach.
  • Stĺpové otočné žeriavy.
  • Ľahké žeriavové systémy.

Žeriavnický kurz – cena

Cena žeriavnického kurzu sa môže líšiť v závislosti od niekoľkých faktorov. Závisí od toho, či ide o základný kurz, kde získate nové oprávnenie, alebo o opakovaný kurz, ktorý je potrebný na obnovu platnosti už existujúceho dokladu.

Kurzy na obsluhu rôznych typov žeriavov (napríklad mostový, portálový, výložníkový) môžu mať odlišné ceny, pretože každý typ žeriavu vyžaduje špecifické školenie a zručnosti.

Ako prebieha žeriavnický kurz?

Žeriavnický kurz môže prebiehať v niekoľkých fázach, aby účastníci získali komplexné vedomosti a zručnosti potrebné na bezpečnú obsluhu žeriavov. Tu je prehľad typického priebehu kurzu:

1. Teoretická príprava

Kurz začína teoretickou časťou, kde sa účastníci oboznámia so základmi mechaniky a techniky žeriavov, bezpečnostnými predpismi a normami, ktoré sú nevyhnutné pre bezpečnú prácu. Táto časť zahŕňa aj výučbu o rôznych typoch žeriavov a ich použití, ako aj o rizikách spojených s ich obsluhou.

2. Overenie vedomostí a zručností

Na konci kurzu sa koná skúška, ktorá zahŕňa teoretickú aj praktickú časť. V teoretickej skúške účastníci preukážu svoje znalosti z predpisov a techniky, zatiaľ čo v praktickej časti musia demonštrovať schopnosť bezpečne a efektívne ovládať žeriav.

3. Získanie oprávnenia na obsluhu žeriavu

Po úspešnom absolvovaní skúšok získajú účastníci certifikát, ktorý potvrdzuje ich oprávnenie na obsluhu konkrétneho typu žeriavu. Tento certifikát je často potrebný pre výkon povolania v oblasti, kde sa používajú zdvíhacie zariadenia.

4. Opakované školenia – obnova žeriavnického dokladu

V zmysle zákona č. 124/2006 Z.z. sa opakované školenie vykonáva 1 x za 3 roky, ak si zamestnávateľ neurčil kratšiu lehotu. V závislosti od právnych požiadaviek a potrieb zamestnávateľa môžu byť účastníci povinní absolvovať pravidelné opakované školenia, aby si udržali aktuálne vedomosti a zručnosti.

Týmto spôsobom kurz zabezpečuje, že absolventi sú plne pripravení na prácu so žeriavmi a sú schopní bezpečne vykonávať svoje úlohy na pracovisku.

Neváhajte a investujte do svojej budúcnosti – prihláste sa na náš kurz ešte dnes a otvorte si dvere k novým pracovným príležitostiam v dynamickom odvetví, ktoré neustále rastie a vyžaduje si kvalifikovaných odborníkov. S naším školením získate nielen potrebné vedomosti, ale aj istotu a sebavedomie pri práci so zdvíhacími zariadeniami.

Prečo si vybrať nás?
4_personaudit
Kvalita služieb
2_document
Dôslednosť a profesionalita
7_help-2
Individuálny prístup
4_personaudit
Dlhoročné skúsenosti a prax
Zavolajte nám
Návrat hore